Dobrá správa on firmy nVidia

28.04.2009 00:05

Tedy alespoň pro majitele notebooků, kteří si rádi zahrají i hry, samozřejmě osazených grafickou kartou právě od nVidie. Ta totiž umožňuje stažení beta ovladačů, podporujících i poslední herní kousky.

V podstatě je to od nVidie velmi šikovný tak. Více jak polovina nových "počítačů", prodaných ve 3. čtvrtletí tohoto roku, byly právě notebooky, přičemž ty jsou stále častěji využívány i pro hraní her.

Až dosud byla praxe poměrně jasná - pokud jste pro svoji grafiku v notebooku potřebovali nové drivery, museli jste počkat - tak byli samozřejmě odkázáni, na oficiální ovladače vydané výrobcem noťasu. Jen tak byla zachována správná funkčnost sytému. Dnes je to tedy jednodušší. Přímo ze stránek www.nvidia.com se dají stáhnout beta drivery pro jakýkoliv model a značku notebooku, přičemž se jedná samozřejmě o ovladače s podporou Cuda a PhysX. Od nového roku se plánuje i vydávání WHQL ovladačů, připraveny jsou pro řadu GeForce 7, 8 a 9.

nVidia nemá žádná čísla ani nedělá prognózy na další období, je to jen další bonus tohoto výrobce uživatelům. Ostatně, jak prohlásil šéf inženýr Dwight Diercks z nVidia: "Pro splnění tohoto úkolu jsme uplunulý rok pilně pracovali na tom,  jak vytvořit univerzální a jednotný ovladač, který bude spolupracovat se všemi výrobci notebooků. Samozřejmě při zachování specifických vlastností konkrétního modelu, bez žádného omezení jeho funkčnosti."

Pokud tedy máte ve svém notebooku grafickou kartu nVidia, můžete si nové ovladače vyzkoušet.

—————

Späť